Potrebujeme:
1/2 kg tvarohu
2 bal. citrónová želatína + 500 ml vody
3 lyžice práškového cukru
1 balenie vanilkového cukru
250 g smotany na šľahanie + stužovač
1 stredný balíček sušienok
Kokosová glazúra: 60 g kokosových vločiek + 30 g masla + 2 polievkové lyžice cukru
Postup:
Plech alebo formu 20×20 vystelieme fóliou. Citrónovú želatínu pripravíme podľa návodu v 1/2 litre vody- zahrievaním rozpustíme a necháme vychladnúť. Počas tejto doby na panvici rozpustíme maslo a opražíme na ňom strúhaný kokos aj s cukrom – miešame na plameni, kým hmota nezíska zlatistú farbu.
Šľahačku si vyšľaháme ako klasicky s cukrom a stužovačom. Po lyžiciach vmiešame pri najnižšej rýchlosti tvaroh. Keď sú tvaroh a šľahačka zmiešané, pridajte želé – mierne premiešajte.
Na spodok plechu uložíme sušienky, navrstvíme šľahačkovo-tvarohový krém, kokosovú glazúru a nakoniec posypeme strúhaným kokosom. Dáme vychladiť, ideálne na celú noc.