Snehové trubičky podľa našej babičky + recept na falošné lístkové cesto, s ktorým sa výborne pracuje!

Vyskúšajte ich z falošného lístkového cesta, je to nesmierna pochúťka!

Vynikajúci tip na prípravu dezertu pre vás a vašich drahých. Vyskúšajte tradičný recept na prípravu snehových roliek, ktoré budú ozdobou vašich sviatkov.

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

Alebo si môžete urobiť falošné lístkové (to je ešte lepšie, dobre sa s ním pracuje), potrebujeme naň:

300 g hladkej múky

250 g Hery zmäknutej

200 ml kyslej smotany 16%

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na falošné lístkové cesto len všetko spracujeme dohromady a odložíme na chladné miesto odstáť na niekoľko hodín.

Náplň:

225 g  jemného tvarohu (alebo smotanového syra)

300 ml smotany na šľahanie

2 bal. vanilkového pudingu

750 ml mlieka

4 lyžice kryštálového cukru

1 bal. vanilkového cukru

100 g práškového cukru

Na potretie:

1 vajce

1 lyžicu vody

Postup:

Cesto – lístkové, alebo falošné lístkové cesto rozvaľkáme na tenký veľký plát. Plát cesta nakrájame na prúžky široké približne 2 cm. Prúžky prekrojíme priečne na polovice.

Prúžky cesta obmotáme okolo foriem na trubičky tak, aby sa cesto čiastočne prekrývalo (náplň nám potom zvnútra nevytečie). Konce cesta zatlačíme prstami. Trubičky preložíme na plech vystlaný papierom a potrieme rozmiešaný vajíčkom a vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 15 minút, alebo kým povrch trubičiek nie je zlatistý.

Upečené trubičky hneď zložíme z formičiek a necháme vychladnúť.

Teraz si pripravíme náplň. Z mlieka, pudingových práškov a kryštálového cukru. Smotanový syr rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom ho po častiach vmiešame do vyhladnutého pudingu. Nakoniec si zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a jemne ju vmiešame do pudingovo-smotanového krému.

Krém navrstvíme do cukrárenského vrecka a naplníme do trubičiek. Trubičky môžeme posypať práškovým cukrom.

Vložíme na niekoľko hodín (ideálne na celú noc) na chladné miesto a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)