Báječné pečivo na sviatočný stôl: Snehové gule s višňami a čokoládou!

U nás doma toto pečivo nesmie počas sviatkov chýbať na stole. Vyskúšajte ho tieto vianoce aj vy! :-)

Vynikajúce pečivo, ktoré u nás doma nikdy nechýba na sviatočnom stole. Vláčne cesto spojené s višňami, bielou čokoládou a kokosom, sú jednou z najlepších vianočných pochúťok, aké poznáme.

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

100 g kukuričného škrobu

100 g kryštálového cukru

1 bielok

200 g zmäknutého masla

...

1 bal. vanilkového cukru

1/2 bal. prášku do pečiva

2 lyžice bieleho vína alebo vody

Náplň:

150 g višní alebo čerešní bez kôstky (višne musia byť čo najviac suché, dobré je scediť ich zo šťavy a nechať počas noci odkvapkať, prípadne ich usušte papierovými servítkami)

Na lepenie

200 ml nálevu zo zatváraných višní alebo višňového džúsu

3 lyžicu kryštálového cukru

1 lyžicu kukuričného škrobu

Na vrch:

100 g strúhaného kokosu

100 g bielej čokolády

50 ml mlieka

Postup:

V miske zmiešame všetky prísady na cesto. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme dve hodiny odležať v chladničke.

Z cesta po uplynutí tohto času vyformujeme malé guľôčky. V dlani každú guľôčku roztlačíme na placku, do stredu vložíme višňu alebo čerešňu a zabalíme ju do cesta tak, aby nám opäť vznikol tvar guľôčky.

Guľôčky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 15-20 minút.

Upečené guľôčky necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli jednoducho rozpustíme čokoládu s mliekom. Guľôčky namočíme do polevy a následne obalíme v kokose.

Posledným krokom je lepenie guličiek. Do misky dáme variť šťavu, cukor a škrob. Varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne. Potom pomocou tejto hustej zmesi lepíme spolu vždy dve guličky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: tortekolaci