plny-hrniec_transparent_negativ.png

Doma sme mali bonboniéru, ktorej končila záruka a takto to dopadlo: Len položiť na linecké a prikryť snehom – toto určite nebudete robiť len na sviatky!

Úžasný nápad, ak máte doma bonboniéru a chcete vymyslieť niečo kreatívne a veľmi, veľmi chutné. Namiesto klasického lineckého skúste túto fantastickú pochúťku.

Úžasný nápad, ak máte doma bonboniéru a chcete vymyslieť niečo kreatívne a veľmi, veľmi chutné. Namiesto klasického lineckého skúste túto fantastickú pochúťku.

Potrebujeme:

150 g múka
50 g cukor
100 g Maslo alebo margarín
1 žĺtok
1 špička soľ
1 polievková lyžica vody
48 ks bonboniéry (Toffifee, alebo nič iné)
2 bielky
1 lyžička citrónovej šťavy
160 g kr. cukru

Postup:

Cesto stačí na asi 48 koláčikov.

Múka, 50 g cukru, maslo, žĺtky, voda a soľ sa zmiešajú. Necháme odpočívať 1 hodinu v chladničke. Potom rozvaľkáme a vykrojíme kruhy. Umiestnite bonbón do stredu.

Vyšľaháme vaječné bielky a citrónovú šťavu, až kým nevznikne tuhý sneh, pomaly pridávame do hmoty zvyšný cukor. Naneste sneh pomocou cukrárskeho vrecko na kruhy, Toffifee musí byť úplne zakryté. Následne pečte 15 – 20 minút pri 175 stupňoch.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: chefkoch

Najlepšie recepty na dnes