plny-hrniec_transparent_negativ.png

V ceste nie je žiaden cukor: Snehová búrka – úžasne krémový jablkový koláč na ktorý vám netreba tvaroh ani šľahačku!

Fantastický jablčník, úžasne krémový a lahodný. Jabĺčok je teraz v záhradách požehnane, toto je výborný spôsob, ako ich spracovať. Tento recept máme v rodine už desaťročia.

Potrebujeme:

  • 1/2 kg hladkej múky,
  • margarínu alebo masla,
  • 5 vajec,
  • 15 dkg práškového cukru – do snehu,
  • 1 bal. prášku do pečiva (12 g).

Na plnenie

  • 1 kg jabĺk,
  • Mletá škorica,
  • Strúhaná citrónová kôra,
  • Práškový cukor alebo med
  • 1 bal zlatý klas

Postup:

Najskôr si pripravíme náplň: jablká nakrájame nadrobno a zmiešame s cukrom alebo medom. Dáme na sporák a dusíme. Potom pridáme pudingový prášok a varíme ho zhustnutia. Nakoniec vmiešame aj citrónovou kôrou a škoricou.  Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme s cukrom, žĺtky ušľaháme s tukom, preosiatou múkou a práškom do pečiva. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Cesto zo žĺtok vrstvíme na dno plechu (len 2/3 cesta, zvyšok odložíme bokom). Navrstvíme jablká  a na jablká sneh z bielok. Zvyšok cesta nastrúhame na vrch koláčika. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým nieje koláčik zaltistý.

V ceste nie je žiaden cukor. :-)

Veľkosť plechu: 23 × 34 cm

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: przyslijprzepis

Najlepšie recepty na dnes