plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď čakáme návštevu, nepečiem torty ani koláče, každý pýta len toto: Snehová búrka – dezert lepší ako zmrzlina!

Výborný nápad na sladké osvieženie. Tieto pohár zbožňuje u nás v širokej rodine úplne každý.

Potrebujeme:

1 kus smotana na šľahanie

2 kusy kyslá pochúťková smotana

1 kus vanilkový cukor

2 polievkové lyžice práškového cukru

1 kus čokoláda

500 gramov malín alebo jahôd (ja používam mrazené)

Trochu piškót

Bielu čokoládu na ozdobu

Postup:

Šľahačku s cukrom vyšľaháme mixérom, pridáme vanilkový cukor, kyslé smotany a vymiešame. 1/4 hmoty rozmiešame s roztopenou čokoládou a drvenými sušienkami. Na dno pohárov navrstvíme čoko vrstvu, na ňu navrstvíme biely krém a na vrch rozmixované mrazené ovocie (ak je príliš kyselkavé, pridáme k nemu cukor alebo med). Vrch ozdobíme hoblinkami bielej čokolády. Môžeme ešte nechať schladiť, ale je to skvelé hneď. Kyslú smotanu môžeme nahradiť jemným tvarohom alebo mascarpone, čokoládu kakaom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes