plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď čakáme návštevu, nepečiem torty ani koláče, každý pýta len toto: Snehová búrka – dezert lepší ako zmrzlina!

Výborný nápad na sladké osvieženie.

 

 

Tieto pohár zbožňuje u nás v širokej rodine úplne každý.

Keď v lete čakáme návštevu, robím túto pochúťku namiesto pečených dezertov.

Je to vynikajúce a najmä hneď hotové.

 

 

Dokonca nemusíte nechávať ani stuhnúť v chladničke.

Potrebujeme:

1 kus smotana na šľahanie

2 kusy kyslá pochúťková smotana

1 kus vanilkový cukor

2 polievkové lyžice práškového cukru

1 kus čokoláda biela alebo mliečna

500 gramov malín alebo jahôd (ja používam mrazené)

Trochu piškót

Bielu čokoládu na ozdobu

Voliteľné (na ozdobu):

 

 

Šľahačka

Čerstvé ovocie

Lístky mäty

Postup:

Čokoládu si roztopíme – napríklad v mikrovnke alebo vo vodnom kúpeli.

 

 

Šľahačku s cukrom vyšľaháme mixérom.

Keď šľahačka stuhne, pridáme vanilkový cukor.

Pridáme aj kyslé smotany a vymiešame.

 

 

1/4 hmoty rozmiešame s roztopenou čokoládou.

Pridáme aj drvené sušienky.

Dôkladne premiešame.

Na dno pohárov navrstvíme čoko vrstvu.

 

 

Na ňu navrstvíme biely krém,

Na vrch pridáme rozmixované mrazené ovocie (ak je príliš kyselkavé, pridáme k nemu cukor alebo med).

Vrch ozdobíme hoblinkami bielej čokolády.

 

 

Môžeme ešte nechať schladiť, ale je to skvelé hneď.

Kyslú smotanu môžeme nahradiť jemným tvarohom alebo mascarpone.

 

 

Ak nemáte čokoládu, môžete nahradiť kakaom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes