Snehová bomba – tvaroh, kyslá smotana a 4 mandarínky: Netreba žiadne piškóty ani sušienky – top nepečená maškrta!

582

U nás doma je to naozaj bomba. Robím vždy, keď máme doma mandarínky, tvaroh a kyslú smotanu. Skúste, určite vám zachutí.

Potrebujeme:

  • 700 g kyslej smotany
  • 400 g tvarohu (jemného)
  • 250 g cukru
  • 100 ml vody
  • 30 g želatíny v prášku
  • 4 Mandarínky
  • 20 g masla,
  • 10 g vanilkového cukru.

Postup:

Namočte želatínu do studenej vody a dobre premiešajte, nechajte napučať 10 minút (alebo podľa návodu na obale).

Očistite mandarínky, oddeľte mesiačiky a odstráňte biele časti.

Dajte maslo do horúcej panvice, počkajte, kým sa roztopí, potom pridajte mesiačiky mandarínok, 1,5 lyžičky cukru a opatrne premiešajte drevenou varechou – od roztopenia cukru nechajte na panvici 1-2 minúty. Karamelizované mandarínky preložte na tanier a nechajte vychladnúť.

Do misky dajte tvaroh, vanilkový cukor, 5 lyžíc kyslej smotany, polovicu zostávajúceho cukru a dobre premiešajte ručným šľahačom. Zostávajúcu kyslú smotanou a cukor dajte do samostatnej misy a vyšľahajte s mixérom, aby sa cukor úplne roztopil a potom pridajte tvarohovú zmes. Pomaly prilejte do zmesi želatínu (želatínu sme si zahrievaním rozpustili podľa návodu na obale)  a dobre premiešajte. Do zmesi dajte aj plátky mandarínky a premiešajte. Ponechajte pár mesiačikov mandarínok na dekoráciu.

Nalejte hmotu do formy (napríklad bábovkovej) a plátky mandarínok môžete v zmesi jemne rozmiesniť lyžicou, aby boli po celom objeme zmesi.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Formu zakryte  fóliou a vložte ju do chladničky minimálne 2 hodiny. Po dvoch hodinách vložte formu do horúcej vody na 15 sekúnd, potom obráťte hore dnom a vyklopte. Posypte vrch torty kokosom a dajte plátky mandarínky na vrch, potom nakrájajte a podájte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár