Na tento skvelý dezert nepotrebujete žiadne cesto a dokonca ani piškóty. Vyčarujete ho zo smotany, ovocia a želatíny. Vynikajúca voľba pre každého, kto si rád dopraje sladkú dobrotu pripravenú takmer bez námahy.
Potrebujeme:
5 lyžičiek práškovej želatíny
½ litra prevarenej studenej vody
1 liter kyslej smotany
½ šálky práškového cukru
1 – 2 šálky bobuľovitého ovocia podľa chuti (čím viac druhov ovocia použijete, tým chutnejší bude výsledok)
Postup:
Želatínu nasypeme do vody a necháme cca 40 minút napučať.
Medzitým v miske zmiešame smotanu s cukrom.
Keď želatína napučí, preložíme ju na plameň a za stáleho miešania necháme celkom rozpustiť. Želatínu nevaríme! Potom zložíme z plameňa, necháme vychladnúť a opatrne vmiešame do smotanovej hmoty. Vymiešame dohladka. Nakoniec do hmoty vmiešame ovocie tak, aby bolo v hmote približne rovnako rozložené.
Nakoniec hmotu nalejeme do silikónovej formy a na 3-4 hodiny vložíme do chladničky.
Dezert podávame nakrájaný na plátky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)