plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí naliať do formy a nechať stuhnúť: Fantastický smotanový dezert s ovocím

Na tento skvelý dezert nepotrebujete žiadne cesto a dokonca ani piškóty. Vyčarujete ho zo smotany, ovocia a želatíny. Vynikajúca voľba pre každého, kto si rád dopraje sladkú dobrotu pripravenú takmer bez námahy.

Na tento skvelý dezert nepotrebujete žiadne cesto a dokonca ani piškóty. Vyčarujete ho zo smotany, ovocia a želatíny. Vynikajúca voľba pre každého, kto si rád dopraje sladkú dobrotu pripravenú takmer bez námahy.

Potrebujeme:

5 lyžičiek práškovej želatíny

½ litra prevarenej studenej vody

1 liter kyslej smotany

½ šálky práškového cukru

1 – 2  šálky bobuľovitého ovocia podľa chuti (čím viac druhov ovocia použijete, tým chutnejší bude výsledok)

Postup:

Želatínu nasypeme do vody a necháme  cca 40 minút napučať.

Medzitým v miske zmiešame smotanu s cukrom.

Keď želatína napučí, preložíme ju na plameň a za stáleho miešania necháme celkom rozpustiť. Želatínu nevaríme! Potom zložíme z plameňa, necháme vychladnúť a opatrne vmiešame do smotanovej hmoty. Vymiešame dohladka. Nakoniec do hmoty vmiešame ovocie tak, aby bolo v hmote približne rovnako rozložené.

Nakoniec hmotu nalejeme do silikónovej formy a na 3-4 hodiny vložíme do chladničky.

Dezert podávame nakrájaný na plátky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes