plny-hrniec_transparent_negativ.png

Marhuľový blesk s kyslou smotanou: Úžasný krémový koláč s kyslou smotanou a ovocím, za chvíľu hotový!

Vynikajúci a rýchly koláčik, ktorý určite poteší každého maškrtníka.

Vynikajúci a rýchly koláčik, ktorý určite poteší každého maškrtníka.

Potrebujeme:

800 g marhúľ alebo broskýň prekrojených na polovice (môžete použiť aj ovocie z konzervy)

250 g polohrubej múky

200 g masla

200 g cukru

5 vajec

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

50 ml mlieka

Krém:

400 g kyslej smotany

100 g cukru

1 vanilkový cukor

Postup:

Vymiešame si maslo s cukrom a s vanilkovým cukrom do peny. Potom primiešame vajcia – jedno po druhom, mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva.Poriadne premiešame.

Plech si vyložíme papierom na pečenie.Vylejeme naň cesto. Potom poukladáme ovocie. Dobre ukáže keď marhule, alebo broskyne otočíte priehlbinkou nahor.

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C cca 30 minút.

Vymiešame si kyslú smotanu s cukrom a natierame krém ešte na teplý koláč.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

zdroj: povarenok

Najlepšie recepty na dnes