Smotanové zemiaky zapečené s kuracími stehienkami!

Rýchle, jednoduché a pritom také chutné. Presvedčte sa, že luxusný obed môžete vykúzliť za pár minút z celkom bežných surovín.

Rýchle, jednoduché a pritom také chutné. Presvedčte sa, že luxusný obed môžete vykúzliť za pár minút z celkom bežných surovín.

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov

4 ks kuracích stenien bez kostí a kože

2 ks mrkvy

500 ml sladkej smotany

Soľ a korenie podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Petržlenovú vňať nasekanú najemno

Postup:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Vložíme do osolenej vody a uvaríme domäkka.

Kuracie stehná umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozpáli rastlinný olej a orestujeme stehienka. Potom pridáme strúhanú mrkvu a všetko spolu chvíľu restujeme, kým mrkva nezmäkne. Nakoniec zalejeme smotanou a všetko spolu varíme niekoľko minút. Dochutíme soľou a korením.

Uvarené zemiaky scedíme, preložíme do zapekacej misy a zalejeme smotanovo-mäsovou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15-20 minút.

Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)