Pečené smotanové zemiaky, do ktorých sa zbláznila celá rodina: Druhé ani nechystajte, toto sa vyjedá rovno z plechu – fantázia!

Nikto netipoval, že tieto zemiaky sú pečené v smotane.

V skutočnosti sa v nej len marinujú, tá chuť vás dostane – sú neskutočne jemné a lahodné!

 

 

Tento recept je taký fantastický, že k nemu netreba už ani druhý chod.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

smotana na šľahanie

soľ a korenie

lyžička oleja

lyžice kari

lyžice mletej údenej papriky

4 strúčiky prelisovaného cesnaku

tymián

rozmarín

voliteľné:

nasekaná pažítka na posyp

 

 

Postup:

Šľahačku vlejeme do misky.

 

 

Pridáme soľ a korenie.

Pridáme aj olej, kari, papriku, cesnak, tymian a rozmarín.

Všetko dobre premiešame.

 

 

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Nakrájame na hranolky.

 

 

Do zemiakov vlejeme smotanovou zmes.

Všetko premiešame a necháme asi 20 minút odležať.

 

 

Potom rozložíme do pekáča.

Upečieme (ja už neprelieviem smotanou).

Pečieme pri teplote 180 stupňov.

necháme piecť, kým zemiaky nie sú zlatisté.

 

 

Zemiaky získajú krásny zlatisý nádych a úžasnú chuť.

Pred podávaním  posypeme nasekanou pažítkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay