Nikto netipoval, že tieto zemiaky sú pečené v smotane.
V skutočnosti sa v nej len marinujú, tá chuť vás dostane – sú neskutočne jemné a lahodné!
Tento recept je taký fantastický, že k nemu netreba už ani druhý chod.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
smotana na šľahanie
soľ a korenie
lyžička oleja
lyžice kari
lyžice mletej údenej papriky
4 strúčiky prelisovaného cesnaku
tymián
rozmarín
voliteľné:
nasekaná pažítka na posyp
Postup:
Šľahačku vlejeme do misky.
Pridáme soľ a korenie.
Pridáme aj olej, kari, papriku, cesnak, tymian a rozmarín.
Všetko dobre premiešame.
Zemiaky ošúpeme a umyjeme.
Nakrájame na hranolky.
Do zemiakov vlejeme smotanovou zmes.
Všetko premiešame a necháme asi 20 minút odležať.
Potom rozložíme do pekáča.
Upečieme (ja už neprelieviem smotanou).
Pečieme pri teplote 180 stupňov.
necháme piecť, kým zemiaky nie sú zlatisté.
Zemiaky získajú krásny zlatisý nádych a úžasnú chuť.
Pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)