Pečené smotanové zemiaky, do ktorých sa zbláznila celá rodina: Druhé ani nechystajte, toto sa vyjedá rovno z plechu – fantázia!

6188 0

Nikto netipoval, že tieto zemiaky sú pečené v smotane.

V skutočnosti sa v nej len marinujú, tá chuť vás dostane – sú neskutočne jemné a lahodné!

Tento recept je taký fantastický, že k nemu netreba už ani druhý chod.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

smotana na šľahanie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ a korenie

lyžička oleja

lyžice kari

lyžice mletej údenej papriky

4 strúčiky prelisovaného cesnaku

tymián

rozmarín

voliteľné:

nasekaná pažítka na posyp

Postup:

Šľahačku vlejeme do misky.

Pridáme soľ, korenie, olej, kari, papriku, cesnak, tymian a rozmarín.

Všetko dobre premiešame.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame.

Do zemiakov vlejeme smotanovou zmes.

Všetko premiešame a necháme asi 20 minút odležať.

Potom rozložíme do pekáča a upečieme (ja už neprelieviem smotanou).

Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým zemiaky nie sú zlatisté.

Zemiaky získajú krásny zlatisý nádych a úžasnú chuť.

Pred podávaním  posypeme nasekanou pažítkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár