Poznáte palacinky na slano? Na prípravu tohto skvelého pokrmu nemusíte použiť len bylinky a syr, ale tiež šunku, olivy či napríklad sušené paradajky. Kulinárskej fantázii sa medze nekladú! :-)
Potrebujeme:
300 g kyslej smotany
3 vajcia
200 g nastrúhaného syra
4-5 lyžíc polohrubej múky
Zväzok čerstvých byliniek najemno nakrájaných (petržlenová vňať, pažítka,…)
Štipku soli
Rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Vo väčšej miske rozšľaháme mixérom alebo metličkou vajcia so soľou a kyslou smotanou. Po lyžiciach vmiešavame do zmesi múku. Konzistencia by byť rovnaká ako pri klasických palacinkách. Ak je zmes príliš riedka, pridáme múku.
Syr a bylinky pridáme do cesta a premiešame.
Na panvici zahrejeme trochu oleja a nalejeme 2-3 lyžice cesta. Opekáme 3-4 minúty z každej strany.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk