Smotanová torta s kondenzovaným mliekom

Pochúťka bez pečenia, ktorú pripravíte skutočne rýchlo a bez väčšej námahy. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie na krém a navrstviť na jednoduché maslové cesto. Skvelá torta je pripravená raz-dva.

Pochúťka bez pečenia, ktorú pripravíte skutočne rýchlo a bez väčšej námahy. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie na krém a navrstviť na jednoduché maslové cesto. Skvelá torta je pripravená raz-dva.

Potrebujeme:

450 g kyslej smotany

300 g maslových sušienok rozdrvených

100 g masla

300 g kondenzovaného mlieka

10 g želatíny v prášku

...

¾ šálky studenej prevarenej vody

Postup:

Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Rozdrvené sušienky zmiešame s maslom a vypracujeme cesto, ktoré vtlačíme na dno a čiastočne aj po bokoch formy.

Vložíme do chladničky na 30 minút stuhnúť.

Smotanu zmiešame s kondenzovaným mliekom. Želatínu necháme napučať vo vode a potom rozpustíme zahrievaním (nevaríme). Necháme chvíľku vychladnúť a potom opatrne za stáleho miešania vmiešame do smotanovej zmesi.

Zmes nalejeme do formy na sušienkové cesto a vložíme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodiny. Do smotanovej zmesi môžeme podľa chuti primiešať napríklad čerstvé ovocie alebo hrozienka.

Podávame ozdobené hoblinkami čokolády.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk