plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná SMOTANOVÁ torta bez pečenia: Keď ju dáte na stôl, ostatné zákusoky si nikto ani nevšimne!

Fantastická krémová torta bez pečenia, ktorú si zamiluje celá rodina, my ju voláme vyklopená torta, je naozaj fantastická. Inšpiráciu na tento recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Dlhé piškóty

400 g ovocia (pomaranč, kivi, jahody, jablká, banány atď.)

700 g smotany kyslej 20% (hustá)

300 g práškového cukru

30 g želatíny

1/2 pohára vody

vanilkový cukor

Voliteľné – 1 bal. mascarpone

Postup:

Ovocie nakrájajte na plátky.

Krém si pripravíte tak, že rozpustíte želatínu vo vode a necháte napučať.

Smotanu dobre vymixujte mixérom (ja som vyšľahala s mascarpone) a postupne do nej pridajte cukor a vanilkový cukor. Všetko miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Napučanú želatínu rozpustite na miernom ohni, ale dávajte pozor, aby ste ju nevarili. Nechajte vychladnúť a potom opatrne postupne pridajte do smotany za pomoci mixéra.

Formu vyložíme fóliou tak, aby prečnievala aj cez okraje.

Na dno formy naukladajte plátky ovocia. Dajte si záležať, pretože keď sa koláč otočí, táto vrstva bude hore ;)

Pridáme väčšinu krému.

Na krém uložíme piškóty, ktoré krátko namočíme do mlieka.

pokračujeme ovocím a zvyškom krému.

Uhladíme a cez vrch preložíme prečnievajúcu fóliu.

Dajte do chladničky na 2 – 3 hodiny, aby torta dobre stuhla.

Stuhnutú tortu prevráťte na tanier a odstráňte potravinársku fóliu. Ak chcete, môžete ozdobiť na vrchu ďalšími jedlými dekoračnými kúskami. Dobrú chuť!

Video inšpirácia:

 

Najlepšie recepty na dnes