Najdokonalejšia smotanová omáčka na kyslo podľa mojej babičky: Výborná so zemiakmi, knedľou aj obyčajným pečivom!

Skvelá omáčka s jemne kyselkavou chuťou. 20 minút a nemáte čo robiť, perfektný obed je na stole. Môžete ju robiť aj s mäskom, alebo podávať len tak, je to len na vás.

Skvelá omáčka s jemne kyselkavou chuťou. 20 minút a nemáte čo robiť, perfektný obed je na stole. Môžete ju robiť aj s mäskom, alebo podávať len tak, je to len na vás.

Potrebujeme:

500 g húb

1 lyžicu bravčovej masti

2 guličky nového celého korenia

1 cibuľu

Soľ, korenie a špetku cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice hladkej múky

1 téglik smotany na šľahanie

Ocot – asi 3-4 lyžičky

1 bobkový list

Postup:

Na panvici si roztopíme masť a opražíme na nej nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájané huby a krátko orestujeme, potom podlejeme trochou vody, ochutíme soľou, koreninami, bobkovým listov a dusíme, kým huby nie sú mäkké.

Múku si rozmiešame v smotane a primiešame do hubovej zmesi, môžeme pridať aj trochu mlieka, ak sa nám zmes zdá príliš hustá. Nakoniec pridáme ocot a špetku cukru, premiešame, zložíme z plameńa a môžeme podávať. Na tanieri ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)