SUSEDKINA smotanová maškrta s piškótami: Výborná a pripravená v okamihu, ideálny recept na leto!

Vynikajúci nepečený koláč v dvoch farbách so šľahačkou.

Je to vynikajúci a hlavne rýchly recept.

Skvelý recept mojej susedky Hanky.

Potrebujeme:

– 1 bal. piškóty

– 1 čokoládový puding

...

– 2 bal. vanilkový puding

– 1 kyslá smotana (250 – 300 ml)

– 12 dcl mlieka

– Trochu rumu

– Cukor podľa chuti

Na ozdobenie:

– Smotana na šľahanie

Voliteľné:

– Nastrúhaná čokoláda

Postup:

Do formy 25 × 18 dáme piškóty namočené v mlieku a troche rumu.

Svetlý krém:

Vanilkový puding uvaríme s 8 dcl mlieka a 4 polievkovými lyžicami cukru.

Necháme vychladnúť a potom vyšľaháme s 1/2 kyslej smotany.

Na piškóty dáme žltý krém.

Tmavý krém:

Čokoládový puding uvaríme v 4 dcl mlieka s 2 lyžicami cukru.

Do vychaldnutého pudingu vmiešajte 1/2 kyslej smotany a premiešajte.

Do čokoládového pudingu môžeme pridať aj mliečnu čokoládu – vmiešajte ešte do horúceho pudingu.

Krém dáme na spiškóty.

Koláč dobre vychladíme a ozdobíme šľahačkou.

Koláč nie je veľmi sladký, takže kto má rád, môže si dať viac cukru.

Nakoniec môžete ešte posypať strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay