Vynikajúci nepečený koláč v dvoch farbách so šľahačkou.
Je to vynikajúci a hlavne rýchly recept.
Skvelý recept mojej susedky Hanky.
Potrebujeme:
– 1 bal. piškóty
– 1 čokoládový puding
– 2 bal. vanilkový puding
– 1 kyslá smotana (250 – 300 ml)
– 12 dcl mlieka
– Trochu rumu
– Cukor podľa chuti
Na ozdobenie:
– Smotana na šľahanie
Voliteľné:
– Nastrúhaná čokoláda
Postup:
Do formy 25 × 18 dáme piškóty namočené v mlieku a troche rumu.
Svetlý krém:
Vanilkový puding uvaríme s 8 dcl mlieka a 4 polievkovými lyžicami cukru.
Necháme vychladnúť a potom vyšľaháme s 1/2 kyslej smotany.
Na piškóty dáme žltý krém.
Tmavý krém:
Čokoládový puding uvaríme v 4 dcl mlieka s 2 lyžicami cukru.
Do vychaldnutého pudingu vmiešajte 1/2 kyslej smotany a premiešajte.
Do čokoládového pudingu môžeme pridať aj mliečnu čokoládu – vmiešajte ešte do horúceho pudingu.
Krém dáme na spiškóty.
Koláč dobre vychladíme a ozdobíme šľahačkou.
Koláč nie je veľmi sladký, takže kto má rád, môže si dať viac cukru.
Nakoniec môžete ešte posypať strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)