Milujete ázijskú kuchyňu?
Máme pre vás vynikajúci recept na opekané rezance so zeleninou a mäsom.
Expresne rýchle a chutné čínske jedlo, ktoré si dokážete pripraviť sami doma!
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Vařte S Majklem.
Potrebujeme:
instantné čínske rezance
trochu rastlinného oleja
ryžové víno
svetlú sójovú omáčku
tmavú sójovú omáčku
ustricovú omáčku
čínsky sezamový olej
čínske korenie
biele korenie
soľ
zeleninu podľa chuti:
ideálne vyberajte farebné druhy, aby jedlo aj pekne vyzeralo (jarná cibuľka, cuketa, červená paprika, mrkvu, zázvor, cesnak, feferónka, pór, bok choy)
slnečnicový olej
kuracie prsia alebo iné mäso podľa chuti
sezamové semienka
Postup:
Ako prvé si do hrnca nasypeme instantné rezance.
Zalejeme vriacou vodou.
Necháme asi 2 minúty pod pokrievkou stáť (alebo pripravíme podľa návodu na obale).
Potom rezance scedíme a zmiešame s trochou oleja.
Kuracie mäso si nakrájame na tenké slíže, vložíme ich do misy.
Marinujeme v zmesi ryžového vína, tmavej sójovej omáčky a ustricovej omáčky.
Proces vysmaženia musí byť veľmi rýchly, takže si všetky suroviny musíme pripraviť vopred.
Umyte a pokrájajte si všetku zeleninu.
Nachystajte si marinované mäso.
V mažiari si rozpučte cesnak a zázvor a do hlbokej panvice (najlepšie je použiť WOK).
Dáme trochu oleja do rozpáleného woku.
Pridáme marinované kura a opekáme ho asi jeden a pol minúty.
Mäso potom vyberieme.
Ako prvé opečieme zeleninu, ktorá je najtvrdšia (napríklad mrkvu).
Následne môžeme pridať ostatnú zeleninu.
Keď je zelenina trochu opečená, zalejeme ju trochou svetlej sójovej omáčky.
Pridáme aj tmavú sójovú omáčku podľa chuti a nakoniec ešte zázvor s cesnakom.
Dochutíme bielym korením, čínskym korením a pridáme rezance.
Spolu opekáme pár minút, aby rezance nasiakli omáčku.
Potom pridáme kura, nasekananú jarnú cibuľku.
A polejeme trochou sezamového oleja.
Podľa chuti môžeme dosoliť, premiešame, naservírujeme.
Posypeme sezamovými semienkami a podávame.
Dobrú chuť!
Video návod: