plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moji chlapi čínu veľmi nemusia, keď však dám na stôl toto, každý si pýta dupľu: Smažené čínske rezance na môj spôsob – expresné!

Ja osobne čínske jedlá milujem, ale moji chlapi ich príliš nemusia. Tieto rezance sú však výnimkou. Vždy, keď ich dám na stôl, viem, že o pár minút je po nich. Navyše, je to skutočne veľmi rýchlo jedlo.

Ja osobne čínske jedlá milujem, ale moji chlapi ich príliš nemusia. Tieto rezance sú však výnimkou. Vždy, keď ich dám na stôl, viem, že o pár minút je po nich. Navyše, je to skutočne veľmi rýchlo jedlo.

Postup:

2 kuracích pŕs (prípadne aj bravčové mäso chudé)

Solamyl

Grilovacie korenie

Kari korenie

Sójová omáčka

1/4 kalerábu, 1 malú mrkvu, čínsku kapustu a pór – nakrájané na tenké rezančeky (ak nemáte, môžete použiť aj mrazenú čínsku zmes)

1/2 cibule

2 strúčiky cesnaku

Soľ podľa chuti

Prípadne inú zeleninu – ja dávam čo nájdem doma, aj huby a pár listov čerstvého špenátu

Postup:

Na oleji zľahka osmažíme cibuľku a cesnak (odporúčam len ľahko nakrájať, nie nadrobno).

Pridáme na drobno nakrájané kuracie prsia, ktoré sme si obalili v solamyle a osmažíme sprudka (je dobré ich mať naložená deň vopred – grilovacie korenie, trošku karí, sójová omáčka).

Medzitým, než sa nám mäso opraží, uvaríme si rezance podľa návodu (ja používam čínskej okrúhle, ale môžete aj iné).

Po uvarení scedíme.

K hotovému mäsu prisypeme scedené rezance, zeleninu nakrájanú na rezančeky (čerstvú alebo mrazenú čísnku zeleninovú zmes). Všetko navzájom pekne premiešame a smažíme asi 3 minúty. Možno dochutiť soľou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes