Slovenský trojboj – geniálne papanie pre celú rodinu: Zemiaky, kapusta a mleté mäsko z jednej misy!

Výborný tip na rýchly a naozaj chutný obed. My ho máme radi takto, ale dá sa piecť aj bez ostatných prísad len čisto zemiaky, mäsko a kapusta.

Potrebujeme:

Na 3 porcie:
7-8 menších zemiakov
Malá hlávka kapusty
300 g mletého mäsa (bravčové)
2 mrkvy (voliteľné, nemusí byť)
cibuľa
2-3 strúčikov cesnaku
Soľ, čierne korenie
Na smotanovú zmes:
1 vajce
Téglik kyslej smotany
Soľ, korenie muškátový oriešok

Postup:

Môžete pracovať aj so surovými prísadami a jednoducho navrstviť do misy – zemiaky, mrkva, kapusta, cibuľa mäso a opakovať kým neminiete všetky prísady. Nakoniec len prelejeme kyslou smotanou zmiešanou s vajíčkom a ochutenou korením a soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 1 hodinu (45 minút prikryté a potom necháme zapiecť).

Pre rýchlo hotovú verziu: Zemiaky a mrkvu uvaríme a nakrájame na plátky, osolíme. Kapustu tiež nakrájame a ochutíme. Mleté mäso ochutíme a orestujeme na panvici na cibuľke a troche oleja. Nakoniec vmiešame pretlačený cesnak a ideme vrstviť. Na dno vymasteného kastróla zemiaky, plátky mrkvy a kapusta. Do stredu mäso a na mäso pár lyžíc smotanovej zmesi. Potom opäť vrstva zvyšné vrstvy zeleniny a na vrch zvyšná smotana. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov, stačí len cca 30 minút, všetky prísady sú už podstate takmer hotové.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)