plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slovenské rezne zo zeleru: Zabudnite na vyprážaný karfiol, tento nápad so syrom a šunkou chutí geniálne!

Výborný nápad z obyčajného zeleru - my na Orave ich voláme aj Slovenské rezne. Skutočne nemajú chybu. Môžete vyskúšať len obaliť plátky zeleru samé o sebe, prípadne naplniť ich šunkou a syrom. Veľmi, veľmi chutné!

Výborný nápad z obyčajného zeleru – my na Orave ich voláme aj Slovenské rezne. Skutočne nemajú chybu. Môžete vyskúšať len obaliť plátky zeleru samé o sebe, prípadne naplniť ich šunkou a syrom. Veľmi, veľmi chutné!

Potrebujeme:

1 veľký zeler

Plátky šunky, alebo slaninky

Plátky tvrdého syra

Horčica

Soľ

Olej

Citrónová šťava z jedného citróna

Na trojobal:

Strúhanka

Hladká múka

Vajcia

Postup:

Zeler očistíme a orežeme tak, aby vznikol tvar čo najviac podobný kocke – alebo ovál (hlavné je, aby mal zeler čo najpravideľnejší tvar). Teraz nakrájame na plátky hrubé pol centimetra.

Zeler dáme do vriacej vody, pridáme citrónovú šťavu a necháme variť 5 minút.

Plátky vyberieme, osušíme a  potrieme horčicou. Na 1/2 plátkov uložíme šunku, plátok syra a podľa chuti aj trochu pálivej omáčky. Spojíme dva plátky dohromady a pritlačíme. Opatrne obalíme v trojobale a vyprážame ako klasické rezne.

Chuť je skutočne výborná, odporúčam vyskúšať!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes