Namiesto zavárania, dajte egreše do pohára s mätou a citrónom: Neprekonateľné slovenské mojito, vydrží do zimy!

Tento nápad som skúsila pred pár rokmi, keď mi zarodili egreše a nevedela som, čo s úrodou. Ide o nealkoholický nápoj bez zavárania, ktorý pripomína mojito a je skvelý hlavne na zimu, ale aj na letné osvieženie. Príprava je naozaj veľmi jednoduchá. My ho voláme Slovenské mojito. :-)

Potrebujeme:

350 g egrešov

1/2 citrónu

1 šálku cukru

20 gramov mäty

Voliteľné (pár zdravých listov egrešu)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Egreše umyjeme a odstrihneme „chvosty“.

Egreše dáme do čistej 3-litrovej nádoby.  Zalejeme vriacou vodou a prikryjeme  – necháme 20 minút stáť.

Vodu scedíme a dáme ju do hrnca. Pridáme cukor a keď kvapalina zovrie, nalejeme ju späť k egrešom. Pevne zatvoríme a obrátime. Zabalíme do deky a necháme takto 48 hodín stáť.

Užite si voje Slovenské mojito! :-)