plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slonia slza: Naša najobľúbenejšia roláda (nielen na oslavy a sviatky) – jedli by sme ju aj každý deň!

Neviem, ako vy, ale my túto roládu jednoducho milujeme. Robíme na sviatky, oslavy, ale vieme si ju dopriať aj cez bežné odpoludnie, ku kávičke. Tvar síce nie je dokonalý, ale chuť áno!

Neviem, ako vy, ale my túto roládu jednoducho milujeme. Robíme na sviatky, oslavy, ale vieme si ju dopriať aj cez bežné odpoludnie, ku kávičke. Tvar síce nie je dokonalý, ale chuť áno!

Potrebujeme:

  • 6 vajec
  • 12 dkg práškový cukor
  • 12 dkg hl múky
  • 2 lyžice kakaa

krém:

  • 20 dkg margarínu
  • 20 dkg práškového cukru
  • 2 lyžičky kakaového prášku
  • 3 dl mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 2 banány

Na vrch: horká čokoláda a 2 lyžice oleja – rozpustiť vo vodnom kúpeli

Postup:

Na cesto, vyšľahajte vaječné žĺtky s cukrom do peny, potom pridajte múku, kakao a sneh z bielkov. Cesto navrstvite na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 180 stupňoch. Hotovú roládu zabalíme do mokrej utierky, zrolujeme a necháme úplne vychladnúť.

Na krém pripravíme puding, necháme ho vychladiť a potom doň vmiešame našľahané maslo s cukrom. Krém rozdelíme na polovice, do jednej polovice vmiešame kakao.

Na vychladnuté cesto uložíme bledý krém a potom tmavý krém. Na kraj uložíme celé banány a zrolujeme. Roládu potrieme čokoládovou polevou.

Necháme dobre stuhnúť v chlade a podávame. Tvar síce nie je dokonalý, ale chuť miliónová! :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes