Začnite jesť obyčajné slivky: Len pár kúskov denne odstráni kilá, vyčistí hrubé črevo a zlepšia imunitu!

402

Slivka je úžasne užitočné ovocie a bolo by škoda nevyužiť celý jeho potenciál. Okrem džemov, lekvárov a slivovice ich nezabudnite konzumovať aj surové, alebo v zime sušené. Ide o skutočný zázrak z prírody a pritom stačí len pár kúskov denne – v prípade sušených dokonca len 3-4 kúsky. Dokážu čistiť krv, znižujú vysoký krvný tlak aj vysoký cholesterol. Ako uvádza portál zywienie.abczdrowie. Okrem toho sú výborným pomocníkom pre pacientov trpiacich reumou, pomáhajú aj pri ochoreniach pečene a obličiek.

Účinky čerstvých sliviek na zdravie

  • Podporujú imunitu
  • Podporujú trávenie, podporujú činnosť čriev – mierne prírodné preháňadlo
  • Urýchľujú metabolizmus – výborné pri diéte
  • Normalizujú hladinu cukru v krvi – prevencia pred cukrovokou
  • Močopudný účinok – odvodňujú, pomáhajú pri zápaloch močových ciest
  • Vyživujú kostné tkanivo
  • Podporujú pevnosť kostí, vlasov a nechtov
  • Podporujú funkciu mozgu
  • Podporujú funkciu pečene, obličiek a močových ciest
  • Prečisťujú organizmus, detoxikujú
  • Prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam, znižujú vysoký cholesterol
  • Prevencia proti rakovine – vychytávajú voľné radikály z tela
  • Vhodné pre Diabetikov, Celiatikov, tehotné a kojace ženy

Zázrak na chudnutie

Ako uvádza Profesor Hričovský,  slivky sú výborným podporným prostriedkom pri diétach, najmä prečisťujúcich. S pomocou sliviek poľahky zhodíme nejaké to kilo navyše. Majú tiež odvodňujúce účinky (obézni ľudia majú často v organizme liter aj viac vody navyše). Slivky v črevách viažu prebytočné tuky, takže sa už nemôžu vstrebávať a ukladať v podobe tukového tkaniva na bruchu, bokoch, zadku a stehnách.

Najlepšia prírodná čistička krvi

Málokto vie, že slivky dokážu veľmi účinne čistiť krv, pomáhajú odstraňovať usadeniny z tepien a ciev, znižujú vysoký krvný tla a odbúravajú aj zlý cholesterol. Okrem toho sú slivky veľmi prospešné aj pre tráviaci trak. Ide o výborné preháňadlo, ktoré poznali už naše babičky. Vždy keď bol problém s trávením, zápcha, alebo pocit „plnosti“ po dobrom obede, vždy siahli po slivkách – v lete čerstvých a na jeseň a v zime sušených.

Pečeň a obličky sa vám poďakujú

Okrem čistenia krvi, slivky zbavujú toxínov aj vašu pečeň a obličky a v prípade pečene napomáhajú tak k rýchlej regenerácii. Prospešné sú preto aj pre pacientov trpiacich ochoreniami pečene.

Sušené slivky proti reume

Slivky, najmä tie sušené sú plné vápnika a živín, ktoré prospievajú kĺbom, kostiam a bojujú proti zápalom. Stačí hrsť a denne, odporúčajú sa najmä ženám okolo 40-teho roku života, u ktorých hrozí riziko rednutia kostí v dôsledku nástupu klimaktéria.

Super potravina pre mozog

B vitamíny v slivkách majú priaznivý účinok na nervový systém a mozgovú funkciu. Tento vitamín je veľmi dôležitý pre nervový systém, pomáha metabolizmu mozgu a tým podporuje správne myslenie, učenie a fungovanie pamäti.

Ak ich usušíte majú viac železa

Sušením sa v ovocí zvyšuje obsah antioxidantov a železa. Za pozornosť stoja aj antibakteriálne účinky sušených sliviek, ktoré bojujú napríklad proti baktérii salmonele. Sušené slivky však na rozdiel od čerstvých obsahujú väčšie množstvo kyseliny šťavelovej, ktorá môže vyvolávať problémy. Preto by ich nemali konzumovať osoby s ochorením ľadvín a žlčníka. Ak teda trpíte týmito problémami, určite siahnite po čerstvých slivkách, tie naopak zdraviu obličiek len prospejú!

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár