Toto som vyskúšala raz a inak už nerobím: SLIVKY na zimu BEZ cukru a vody, chutia ako čerstvé!

Recept som našla asi 4 roky dozadu a môžem len odporučiť každému, kto chce zavárať zdravšie, lacnejšie a jednoduchšie.

Recept som našla len pred rokom.

Môžem len odporučiť každému, kto chce zavárať zdravšie a jednoduchšie.

 

 

Ovocie je sladké aj samé o sebe, nepotrebujete presladené nálevy.

...

Takto zavárané slivky chutia skutočne výborne.

 

 

Sú sladučké, lahodné a veľmi, veľmi dobré.

Pokojne si ich môžu dopriať aj cukrovkári.

 

 

Potrebujeme:

Slivky – rozpolené

Čisté poháre na zaváranie

Postup:

 

 

Slivky si dôkladne umyjeme.

Rozpolíme ich.

Teraz len ukladáme do pohárov.

 

 

Nebojte sa ich do pohára aj vtlačiť.

Dôvodom je, že počas zavárania sa zmenšia.

 

 

Keď ich vyberiete z pohára.

Budú asi do ¾ pohára, ale je to v poriadku.

 

 

Poháre dobre zavrieme.

Vložíme do hrnca na zaváranie.

 

 

A pridáme aj vodu.

 

 

Zapneme plameň a do vody dáme teplomer.

Necháme v hrnci, kým teplota nevystúpi na 100 stupňov.

 

 

Potom vypneme.

Poháre necháme v hrnci vychladnúť.

Potom vyberieme.

 

 

Necháme vychladnúť.

Skladujeme ako všetky ostatné zaváraniny.

Používame do koláčov, alebo ako sladkú prílohu k obedu.

Julka P.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels