Slivkový lekvár z rúry: Chutný a jednoduchý recept BEZ KONZERVANTOV!

Výborný nápad, ako si jednoducho pripraviť slivkový lekvár v rúre.

Krok za krokom postup na chutný domáci lekvár bez zbytočných konzervantov.

Ideálny na chlebík, aj do buchiet a miluje ho celá rodina.

 

 

...

Postupujte podľa tohto podrobného návodu z youtube kanála Domaći Recepti a určite sa podarí!

 

Potrebujeme:

5 kg čerstvých sliviek

1 kg kryštálového cukru

zaváraninové poháre

 

Postup:

Ako prvé si slivky dôkladne umyjeme.

Odstopkujeme a odkôstkujeme.

 

 

Následne vykôstkované slivky vložíme na pekáč.

Na pekáč ich dáme v niekoľkých vrstvách.

 

 

Každú vždy zasypeme kryštálovým cukrom.

 

 

Potom všetko ešte rukami dobre premiešame, aby sa cukor dostal všade.

Slivky ihneď po zmiešaní s cukrom vložíme do predhriatej rúry na 200 °C.

Pečieme asi 120 minút. 

 

 

Hustota by mala byť taká, ako v priloženom videu na konci.

Počas pečenia slivky občas premiešame. 

Po uplynutí doby pečenia navrstvíme džem do sterilizovaných pohárov a ešte za horúca pevne uzavrieme viečkami.

 

 

Necháme vychladnúť.

Lekvár skladujeme na tmavom chladnom mieste.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay