Nový spôsob prípravy slivkového lekváru valcuje internet: Kto raz skúsi, už ho NIKDY nebude variť v hrnci!

2081 0

Najlepší recept, aký som vyskúšala.

Predtým sme slivkový lekvár celé hodiny varili v hrnci, teraz ho mám hotový za jedinú hodinu a je to úplne bez námahy!

Potrebujeme:

2 kg sliviek

500 g kr. cukru (rozdelený na dve dávky po 250 g)

2 lyžice octu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku mletej škorice

5 ks rozdrvených klinčekov

4 lyžice rumu

Postup:

Slivky umyjeme a rozpolíme – kôstky vyberieme.

Potom slivky navrstvíme do hlbšieho pekáča (aby sa doň všetky slivky vošli) a pokvapkáme octom.

Vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov a pečieme 20-25 minút – počas pečenia nemiešame.

Potom vyberieme z rúry a posypeme prvou dávkou cukru.

Následne opäť vložíme do rúry na 15 minút.

Dáme piecť na ďalších 15 minút.

Vyberieme a posypeme zvyšným cukrom.

Teraz opäť vložíme na 10-15 minút do rúry.

Potom stačí už len vybrať z rúry, pokvapkať rumom a posypať koreninami.

Ponorným mixérom rozmixujeme a len naplníme do čistých pohárov na zaváranie (okraj pohárov musí ostať čistý).

Uzavrieme a otočíme hore dnom.

Zabalíme do deky, necháme celkom vychladnúť a máme hotovo!

Lekvár je fantastický do domácich buchiet a koláčov.

Rada na záver:

Niekedy sa môžu slivky po treťom pečení zdať príliš vodnaté. Vtedy vložte ešte na 15-20 minút do rúry.

Môj Tip:

Ak chcete lekvár ešte trochu vylepšiť, pridajte doň kvalitné brandy, dodá lekváru výnimočnú chuť a krásnu arómu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár