Strakatý koláčik: Úžasný koláč so slivkami a vanilkovým krém – pripomína krémeš, ale je ešte stokrát chutnejší!

Vynikajúci jesenný krémeš – tentokrát zo šťavnatých sliviek. Ide o jeden fantastický, krémový a lahodný zákusok na každú príležitosť.

Potrebujeme:

Piškóta:

9 vajec

9 lyžíc kryštál cukru

9 lyžíc polohrubej múky

1 lyžička kakaa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Krém:

1 vanilkový puding

4 dl mlieka

4 lyžice cukru

250 g masla

200 g práškového cukru

Slivková vrstva:

1 kg sliviek prekrojených na polovice

2 lyžice cukru

1 lyžička mletej škorice

Na posypanie:

strúhaná čokoláda

Ďalej:

maslo na vytretie

strúhanka na posypanie

Postup:

Plech na pečenie 30 x 25 cca si pokryjeme s papierom na pečenie. Potrieme ho maslom a vysypeme strúhankou. Poukladáme na dno slivky tak, aby prerezaná časť bola smerom nahor. Slivky posypeme cukrom, zmiešaným so škoricou.

Pripravíme si piškótové cesto. Najskôr si vyšľaháme žĺtka s polovicou cukru do peny. Zvlášť si vyšľaháme bielka s druhou polovicou cukru do snehu. K žĺtkam najskôr primiešame múku a potom bielkový sneh zľahka. 2/3 cesta rozotrieme na slivky , do ostatného cesta primiešame kakao. Kakové cesto sem tam povhadzujeme na bledé cesto a vidličkou ho porozotierame aby nám vznikol mramor.

Koláčik pečieme v predhriatj rúre na 180°C asi 25 minút. Potom ho z rúry vyberieme a preklopíme buď na tácku alebo inú plechu a opatrne stiahneme papier ktorý bol naspodu plechu. Takto necháme poriadne vychladnúť.

Pripravíme krém: Do mlieka rozrobíme vanilkový puding a cukor a dáme na slabý plameň pomaly za stáleho miešania variť kým krém nezhustne. Takto uvarený krém necháme vychladnúť.

Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do nadýchanej peny a potom po lyžiciach primiešavame vychladnutý puding a ušľaháme krém. Krémom zatrieme vrch koláčika. Takto dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny zatuhnúť . Potom zákusok posypeme nastrúhanou čokoládou a nakrájame na porcie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: https://receptletoltes.hu