Domáci SLIVKOVÝ koláč podľa starého rodinného receptu: Cesto bude jemné ako obláčik a ľahké!

Tento hrnčekový koláč robím každú sezónu.

Keď sú doma slivky, vždy musí byť na stole aj táto dobrota.

 

 

Vyskúšajte ho pripraviť podľa tohoto starého rodinného receptu.

...

Objem použitého hrnčeka je 250 ml.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubá múka

1 hrnček kr. cukor

1 hrnček mlieko

1/2 hrnček masla roztopené vychladnuté

2 ks vajcia

1 ks kypriaci prášok do pečiva

600 g slivky, čím viac, tým lepšie

 

 

posýpka v pomere (1:1:1):

maslo

cukor

hrubá múka

Rozmery plechu:

35×25 cm.

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto, je to veľmi jednoduché.

Všetky suroviny zmiešame v miske.

 

 

Dôkladne premiešame.

Vypracujeme jednotné cesto.

Na vyšší plech dáme papier na pečenie.

Cesto vylejeme na plech.

 

 

Slivky umyjeme.

Osušíme ich a rozpolíme.

Vyberieme kôstky.

Slivky kladieme na cesto kožou dole.

 

 

Pripravíme si posýpku:

Z hrubej múky, cukru a masla vypracujeme sypkú zmes.

Túto dáme na koláč.

Plech s koláčom dáme do vyhriatej rúry na 180 st.

 

 

Koláč pečieme cca 40 min.

Dobrú chuť.

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels