plny-hrniec_transparent_negativ.png

Do panvice uložíme slivky, pridáme orechy a všetko zalejeme cestom. Tento jesenný dezert je hotový za 15 minút

Slivky si spájame s jeseňou a práve teraz sú najchutnejšie.

Toto lahodné ovocie chutí výborne čerstvé, ale je ideálne aj na prípravu jesenných koláčov. 

Okrem toho si úrodu sliviek môžete tiež zamraziť a budete mať tak toto chutné ovocie na koláč vždy poruke.

 

 

Vyskúšajte tento recept na slivkový koláč z portálu smakosze, na ktorý nebudete potrebovať rúru.

Sezóna sliviek je v plnom prúde a potrvá do konca októbra.

Oplatí sa to využiť a vychutnať si lahodnú chuť tohto sezónneho ovocia.

 

 

Slivky sú skutočnou vitamínovou bombou.

Dodávajú nám vlákninu, zvyšujú imunitu a majú protirakovinové vlastnosti.

Okrem toho prospievajú tráveniu a pomáhajú predchádzať zápche.

 

 

Ak máte radi jesenné dezerty, máme pre vás niečo špeciálne.

Rýchly a chutný dezert, na ktorý nepotrebujete rúru.

Je to skutočný kulinársky hit.

Tento slivkový koláč si podmaní vaše jazýčky, pretože je výborný!

 

 

Ingrediencie:

1 vajce

¼ šálky kryštálového cukru

¼ šálky mlieka

¼ šálky rastlinného oleja

10 sliviek

½ šálky múky

 

 

1 lyžičku prášku do pečiva

1 lyžičku vanilkového cukru

hrsť orechov

1 lyžičku masla

1 lyžičku cukru

Postup:

Slivky si umyjeme, zbavíme kôstok a prekrojíme na polovice.

 

 

Vajíčko rozbijeme do misky, pridáme cukor a premiešame.

Pridáme rastlinný olej, mlieko a múku.

Všetko premiešame a pridáme prášok do pečiva a vanilkový cukor.

Môžeme pridať škoricu alebo mletý zázvor.

 

 

Všetko dôkladne premiešame.

Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cukor.

Vytvorí sa karamel, potom vložíme slivky do panvice.

Slivky by mali byť usporiadané celkom tesne okolo panvice.

Posypeme ich nasekanými orechmi.

 

 

Pár minút opečieme na panvici a potom vlejeme cesto.

Cesto smažíme prikryté 10 minút.

Potom zdvihneme pokrievku a skontrolujeme, ako dezert vyzerá.

Pečieme na panvici asi 2 minúty, kým cesto nie je zlatisté.

 

 

Môžeme podávať ihneď teplé.

Tento jesenný dezert zmizne zo stola rýchlosťou blesku.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes