plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchly slivkový koláč z hrnčeka: Ľahko sa pripravuje, je vynikajúci a mäkučký aj na tretí deň!

Vynikajúci a rýchly slivkový koláč. Vynikajúci je aj s iným ovocím – napríklad s marhuľami, malinami alebo čučoriedkami.

Skúste tento výborný a úplne jednoduchý hrnčekový recept!

Postup, ako pripraviť výborný slivkový koláč sme našli na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

Plech 22/32 cm

1 šálka kr cukru

1 šálka oleja

1 šálka mlieka

3 šálky polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

3 vajcia

2 bal. vanilkového cukru

trochu soli

500-600 g sliviek pripravených očistených

Postup:

Rúru predhrejeme na 175 stupňov.

Slivky nakrájame a vložíme cesdníka.

Posypeme ich 2 lyžicami múky, jemne premiešame a odložíme bokom.

V miske vyšľaháme cukor s vajcami, vanilínovým cukrom a soľou  – miešame asi 5 minút.

Za stáleho miešania pridáme olej tenkým prúdom, potom mlieko.

Prisypeme 2 šálky múky a prášok do pečiva, premiešajte pri nízkych otáčkach.

Pridáme zvyšok múky a miešame ďalšiu minútu.

Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.

Cesto navrstvíme na pripravený plech a vyrovnáme.

Slivky rozložíme po celej ploche koláča.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút.

Vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Keď je koláč dobre vychladnutý, nakrájame ho.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes