Milujem tento koláčik. Keď budete mať doma slivky, určite ho skúste!
Ak máte kombináciu krehkého cesta, krému a ovocia, je to pravé orechové.
Vynikajúci dezert ku kávičke, alebo na rodinnú oslavu.
Príprava je prekvapivo jednoduchá a podľa receptu z blogu smaacznykasek.
Potrebujeme (plech 20×32):
500g hl. múky
2 vajcia
3 žĺtky
200 g masla
1 pohár kr. cukru
2 lyžičky prášku do pečiva
2 štipky soli
2 lyžice krupice
700 g sliviek rozpolených
škorica podľa vkusu
Krém:
2 bal. vanilkového pudingu
4 polievkové lyžice cukru
3 šálky mlieka
Postup:
Pripravíme si väčšiu misku.
Zmiešame v nej všetky prísady na cesto – okrem krupice a sliviek.
Vypracujeme jednotné tuhšie cesto.
Rozdelíme cesto na dve časti (60% a 40%).
Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.
Medzitým si pripravíme ostatné prísady.
Slivky umyjeme a nakrájame na štvrtiny.
Spodnú časť plechu pokryjeme papierom na pečenie.
Jedu polovicu cesta navrstvíme na dno plechu – roztlačíme po celej ploche pomocou rúk.
Posypeme krupicou a husto poukladáme slivky.
Posypeme škoricou.
Teraz nalejeme uvarený puding.
Puding uvaríme klasicky z mlieka, cukru a pudingového prášku.
Na vrch nastrúhame zvyšok cesta.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 50 minút.
Koláčik by sa mal dať aspoň pár hodín v chladničke, aby sa pekne odležal.
Počas pečenia treba koláčik sledovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)