plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slivkový koláč s pudingom: Kým budete mať doma slivky, určite ho skúste – je neskutočne dobrý!

Milujem tento koláčik. Kým sú slivky, určite ho skúste!

Milujem tento koláčik. Keď budete mať doma slivky, určite ho skúste!

 

 

Ak máte kombináciu krehkého cesta, krému a ovocia, je to pravé orechové.

Vynikajúci dezert ku kávičke, alebo na rodinnú oslavu.

Príprava je prekvapivo jednoduchá a podľa receptu z blogu smaacznykasek.

 

Potrebujeme (plech 20×32):

500g hl. múky

2 vajcia

3 žĺtky

200 g masla

1 pohár kr. cukru

2 lyžičky prášku do pečiva

2 štipky soli

2 lyžice krupice

700 g sliviek rozpolených

škorica podľa vkusu

Krém:

 

 

2 bal. vanilkového pudingu

4 polievkové lyžice cukru

3 šálky mlieka

Postup:

Pripravíme si väčšiu misku.

 

 

Zmiešame v nej všetky prísady na cesto – okrem krupice a sliviek.

Vypracujeme jednotné tuhšie cesto.

Rozdelíme cesto na dve časti (60% a 40%).

 

 

Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.

Medzitým si pripravíme ostatné prísady.

Slivky umyjeme a nakrájame na štvrtiny.

 

 

Spodnú časť plechu pokryjeme papierom na pečenie.

Jedu polovicu cesta navrstvíme na dno plechu – roztlačíme po celej ploche pomocou rúk.

Posypeme krupicou a husto poukladáme slivky.

 

 

Posypeme škoricou.

Teraz nalejeme uvarený puding.

Puding uvaríme klasicky z mlieka, cukru a pudingového prášku.

 

 

Na vrch nastrúhame zvyšok cesta.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 50 minút.

 

 

Koláčik by sa mal dať aspoň pár hodín v chladničke, aby sa pekne odležal.

Počas pečenia treba koláčik sledovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes