plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slivkový koláč s pudingom: Kým sú ešte slivky, určite ho skúste – je výborný!

Milujem tento koláčik. Kým sú slivky, určite ho skúste!

Milujem tento koláčik, pretože je krémový a úžasne lahodný.

 

 

Kým sú slivky, určite ho skúste!

Koláč je jedinečný tým, neobsahuje žiadne drahé prísady a pritom je výsledok luxusný.

Krém je jednoduchý a pripravíte ho z obyčajného pudingu.

 

 

Ak chcete krém ešte viac zjemniť, pridajte doň aj maslo.

Potrebujeme (plech 20×32):

500g hl. múky

2 vajcia

3 žĺtky

200 g masla

1 pohár kr. cukru

2 lyžičky prášku do pečiva

2 štipky soli

2 lyžice krupice

700 g sliviek rozpolených

škorica podľa vkusu

Krém:

 

 

2 bal. pudingu

4 polievkové lyžice cukru

3 šálky mlieka

Postup:

Prísady na cesto (okrem krupice a sliviek) sa vymiesia v miske.

Vznikne nám jednotné cesto.

 

 

Preložíme na pracovnú dosku.

Rozdelíme cesto na dve časti – jedna časť je väčšia.

Dajte do chladničky, aby cesto stuhlo.

 

 

Slivky nakrájame na štvrtiny.

Dno plechu pokryjeme papierom na pečenie.

Cesto navrstvíme na dno plechu.

Rukou roztlačíme tak, aby cesto pokrývalo celú časť plechu.

 

 

Posypeme krupicou a husto poukladáme slivky.

Posypeme škoricou.

Z pudingu, mlieka a cukru uvaríme klasickým spôsobom puding.

 

 

Ak chcete krém zjemniť, pridajte do krému maslo.

Teraz prelejem uvareným pudingom.

 

 

Na vrch nastrúhame zvyšok cesta.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 50 minút.

Koláčik by sa mal dať aspoň pár hodín v chladničke, aby sa pekne odležal.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes