plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slivkový koláč s posýpkou a tvarohom – najlepší slivkáč na svete: Kým sú slivky, určite ho skúste – chutí fantasticky!

Vynikajúci koláč s posýpkou, krehkým cestom a tvarohovou náplňou. Jednoduchý a vynikajúci.

Vynikajúci koláč s posýpkou, krehkým cestom a tvarohovou náplňou. Jednoduchý a vynikajúci.

Potrebujeme:

Na cesto:

300 g múka

125 g cukor

1 bal. vanilkový cukor

1 lyžička prášok do pečiva

1 vajce

1 lyžička škorice

150 g masla alebo margarínu (rozpustený)

Slivková náplň:

750 g slivky nakrájané na štvrťky

50 g Cukor (v prípade kyslých sliviek dvojnásobné množstvo cukru!)

40 g kukuričný škrob

3 lyžice

Pre krém:

2 vajcia

1 bal. Pudingový prášok vanilka

500 g tvaroh

2 lyžice citrónová šťava

75 g cukor

Postup:

Cesto: zmiešajte suché prísady a pridajte vajíčko. Teraz pomaly primiešajte tekutý tuk a spracujte pomocou nástavcov na miešanie cesta.  3/4 cesta rovnomerne navrstvite do formy a pevne zatlačte (cesto by malo siahať aj po bokoch tortovej formy).

Náplň:  premiešajte slivky s cukrom a dajte variť pri nízkej teplote. Ak by množstvo tekutiny bolo príliš malé, jednoducho pridajte niekoľko polievkových lyžíc vody.
Rozmiešajte škrob s vodou, a za stáleho miešania pridajte do sliviek a znova priveďte do varu. Nechajte zmes vychladnúť.

Tvarohový krém: vymiešajte cukor s vajíčkami. Primiešajte pudingový prášok, tvaroh a citrónovú šťavu.

Ochladnú ovocnú zmes rozprestrite na cesto a na ňu pridajte tvarohový krém. Zvyšné cesto nastrúhajte na vrch koláča.

Pečieme v horúcej rúre 45 – 50 minút (kým nie je vrch koláča zlatistý)

prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes