plny-hrniec_transparent_negativ.png

Koláč „lenivej“ gazdinky so slivkami a posýpkou: 10 minút prípravy na jeden úžasný a šťavnatý koláč!

Odporúčam osvedčený recept na koláč lenivej gazdinky.

 

 

Je to perfektný spôsob, ako pripraviť chutné pečivo doslova za 10 minút.

Je taký dobrý a jednoduchý na prípravu, že by sa mal skôr volať koláč šikovnej gazdinky.

Cesto jednoducho zmiešame v miske a pridáte ovocie.

 

 

Navrhujem pridať aj drobenku, ktorá výrazne obohatí chuť koláčika a lahodné a aromatické slivky.

Môžete použiť aj iné sezónne ovocie.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubá múka

 

 

1 hrnček kr. cukor

1 hrnček mlieko

1/2 hrnček Hera roztopená vychladnutá

2 ks vajcia

1 ks kypriaci prášok do pečiva

600 g slivky, čím viac, tým lepšie

posýpka:

pomer surovín 1:1:1

 

 

maslo

cukor

hrubá múka

Plech:

rozmery 35×25 cm

Postup:

Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske.

 

 

Dôkladne premiešame.

Ja to robím tak, že najskôr zmiešam sypké a potom tekuté prísady.

Na vyšší plech dáme papier na pečenie.

 

 

Cesto vylejeme na plech.

pripravíme si ovocie:

Slivky umyjeme a osušme.

 

 

Následne rozpolíme a vyberieme kôstky.

Slivky kladieme na cesto šupkou dole.

Pripravíme si posýpku:

 

 

Z hrubej múky, cukru a masla pripravíme zmiešaním sypkú zmes.

Túto dáme na koláč a plech s koláčom.

Preložíme do vyhriatej rúry na 180 st.

 

 

Koláč pečieme cca 40 min.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes