Nemecký slivkový koláč: Veľmi šťavnatý koláčik, zvládne ho aj začiatočník!

Výborný koláčik z dielne šikovnej nemeckej cukrárky Barafy. Je výborný a úplne jednoduchý!

Potrebujeme:

150 g mäkkého masla
150 g kr. cukru
1 štipka soli
5 vajec
250 g polohrubej múky
3 lyžičky prášku do pečiva
1/2 lyžičky mletej škorice

500 g sliviek

Postup:

Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom a postupne, jedno po druhom primiešame vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva a škoricou – pridáme do zmesi. Cesto navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech.

...

Umyté slivky rozdelíme na štvrtinky a zapichneme zvisle do cesta.

zdroj: barafa

Koláčik pečieme asi 45 minút pri teplote 175 ° C. Po pečení necháme koláčik vychladnúť  asi 10 minút vo forme a následne vyberieme. Necháme vychladnúť, pocukrujeme a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: barafa