Najlepší spôsob ako naložiť s úrodou sliviek: Slivkový lekvár bez konzervantov, na ktorý potrebujete len 3 ingrediencie!

Ak ste práve obrali vlastnú úrodu sliviek a premýšľate, čo s nimi, určite vyskúšajte tento fantastický slivkový lekvár!

Jednoduchá príprava a potrebujete len 3 prísady.

Potrebujeme:

3 kg sliviek

1 kg cukru

2 dl rumu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Foto: pixabay

Postup:

Slivky dobre umyte, vyberte kôstky.

Rozrežte ich na polovicu a poukladajte na hlbší plech.

Posypte ich cukrom, jemne premiešajte.

Vložte do rúry predhriatej na 200 – 220 °C.

Pečte 2 hodiny.

Občas jemne premiešajte.

Keď je konzistencia dostatočne hustá, primiešajte rum a naplňte ešte horúce do sterilizovaných pohárov.

Poháre okamžite zatvorte.

Poháre vložte do teplej rúry.

Nechajte postupne chladnúť do nasledujúceho dňa.

Foto: tjn

Lekvár je vynikajúci na plnenie sladkých dezertov, buchiet a koláčov, určite si ho zamilujete aj vy.

Poznámka:

Ak chcete menej sladký lekvár, znížte množstvo cukru a ak chcete, aby bol lekvár redší, skráťte čas pečenia.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay