Slivkové očká s tvarohom: Tieto koláčiky sú také úžasné, že nestihnú ani vychladnúť, pečiem vždy aspoň na dva plechy!

Tieto koláčiky milujem, u nás doma nestihnú ani vychladnúť.

Potrebujeme:

600 g múka hladká

1 bal. droždie

50 g cukor

500 ml mlieko

50 g maslo

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

štipka soli

slivky – rozpolené,vykôstkované

250 g tvaroh

1 ks cukor vanilkový cukor

kryštálový na obaľovanie

cukor na posypanie

Voliteľné: posýpka

Postup:

Z trošky teplého mlieka, droždia, lyžičky cukru a štipky soli pripravíme kvások, vlejeme do múky, pridáme rozpustené maslo, zvyšný cukor a mlieko, vymiesime cesto a necháme nakysnúť. Po nakysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 1cm a vykrojíme kolieska.

Kolieska preložíme na plech s papierom na pečenie a necháme cca 15 minút nakysnúť, zatiaľ si vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom. Na kolieskach vtlačíme malým pohárikom vstrede cesto smerom dole, aby nám nenadvihlo plnku pri pečení. Na každé koliesko dáme jednu lyžičku tvarohu. Slivky spodnou stranou obalíme v kryštálovom cukre, položíme na tvarohovú kôpku a zatlačíme. Dáme piecť, po upečení posypeme práškovým cukrom.

Môžeme dať piecť len takto, alebo posypať aj posýpkou z múky, masla a práškového cukru. Pečieme pri 180 stup%nich dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)