Tento recept na plnené slimáky je rýchly a fantasticky chutný. Bez vajec a bez pečenia.
Výborný recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Teplé mlieko 120 ml
Kr. cukor 12 g (1 polievková lyžica)
Suché droždie 2 g (3/4 lyžice)
Roztopené maslo 15 g (1 polievková lyžica)
Hladká preosiata múka 200 g (1 1/3 šálky)
Soľ 1,5 g (1/4 čajovej lyžičky)
Náplň:
Nutella
Škorica+maslo
Arašidové maslo
Postup:
V teplom mlieku rozmiešame droždie a cukor.
Prilejeme k preosiatej múke a začneme s miešaním.
Pridáme rozpustené maslo a vypracujeme jednotné cesto.
Na pomastenej pracovnej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
Natrieme plnkou a zavinieme.
Nakrájame na rovnako veľké pásiky – slimáky.
Preložíme na papier na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme podrásť asi hodinu.
Pripravíme s panvicu s hrubším dnom a pomastíme trochou oleja.
Pečieme na strednej teplote 2 minúty z jednej strany (prikryjeme pokrievkou) a následne 2-3 minúty z druhej strany (opäť prikryjme pokrievkou).
Nakoniec krátko dopečieme bez pokrievky.
Slimáky musia byť krásna zlatisté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: