plny-hrniec_transparent_negativ.png

Iba 5 MINÚT na panvici: Super ľahučké, nadýchané slimáky bez rúry a bez vajec – ideálny recept pre začiatočníkov!

Tento recept na plnené slimáky je rýchly a fantasticky chutný. Bez vajec a bez pečenia.

Výborný recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Teplé mlieko 120 ml

Kr. cukor 12 g (1 polievková lyžica)

Suché droždie 2 g (3/4 lyžice)

Roztopené maslo 15 g (1 polievková lyžica)

Hladká preosiata múka 200 g (1 1/3 šálky)

Soľ 1,5 g (1/4 čajovej lyžičky)

Náplň:

Nutella

Škorica+maslo

Arašidové maslo

Postup:

V teplom mlieku rozmiešame droždie a cukor.

Prilejeme k preosiatej múke a začneme s miešaním.

Pridáme rozpustené maslo a vypracujeme jednotné cesto.

Na pomastenej pracovnej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

Natrieme plnkou a zavinieme.

Nakrájame na rovnako veľké pásiky – slimáky.

Preložíme na papier na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme podrásť asi hodinu.

Pripravíme s panvicu s hrubším dnom a pomastíme trochou oleja.

Pečieme na strednej teplote 2 minúty z jednej strany (prikryjeme pokrievkou) a následne 2-3 minúty z druhej strany (opäť prikryjme pokrievkou).

Nakoniec krátko dopečieme bez pokrievky.

Slimáky musia byť krásna zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes