plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohové SLIMÁKY ako z bavlnky – najmäkšie na svete: Neopísateľne chutné pečivo, tajomstvo je ukryté v tom úžasne jemnom ceste!

Výborné slimáky podľa youtube z kysnutého cesta s výbornou náplňou z tvarohu a kyslej smotany. Jemné, lahodné a vynikajúce. Objednáva ich u mňa celá rodina.

Potrebujeme:

Kvások:

mlieko polotučné 1,5% – 175 mililitrov

cukor kryštálový  – 1 čajová lyžička

múka polohrubá – 1 čajová lyžička

droždie čerstvé – 10 gramov

Cesto:

múka polohrubá – 350 gramov

cukor kryštálový – 20 gramov

soľ

vajce – 1 kus

maslo –  75 gramov

Náplň:

tvaroh – 300 gramov

kyslá smotana hustá – 200 gramov

Vanilkový cukor + cukor podľa chuti

Hrozienka

Ďalej:

1 vajce na potretie

Postup:

V teplom mlieku rozmiešame cukor, múku a droždie. Necháme vzísť kvások.

 

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, vajce a roztopené maslo. Prilejeme kvások, vypracujeme cesto a necháme prikryté vykysúť na teplom mieste.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme na plát s rozmermi 40×30 cm. Zľahka ho potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Tvaroh rozmixujeme s kyslou smotanou, osladíme vanilkovým a kryštálovým cukrom podľa chuti a natrieme na plát cesta. Posypeme hrozienkami a zrolujeme.

Plát cesta nakrájame ostrým nožom na pásiky a uložíme na vymastený plech.

Výborným zlepšovákom je použiť na krájanie pásikov dentálnu niť.

 

Potrieme zvyšným rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút.

 

Prajeme vám dobrú chuť.

Vyskúšajte aj slimáky aj s vynikajúcou pudingovou náplňou:

 

 

Najlepšie recepty na dnes