Vezmite LEN 3 jablká a skúste tento výborný recept: Veľmi ľahké a veľmi chutné – deti vyhlásili, že je to lepšie ako šišky!

Namiesto klasických šišiek skúste počas jablkovej sezóny pripraviť tieto slimáky.

Sú fantasticky chutné, lahodné a moje deti ich milujú!

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

500g hladkej múky

15 g suchého droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

10 g prášku do pečiva

1 čajová lyžička kuchynskej soli

3 lyžice kr. cukru

1 vajce

200 ml teplého mlieka

Ďalej:

3 jablká

voda

cukor

Postup:

V miske zmiešame sypké prísady.

Preosejeme múku, pridáme cukor, prášok do pečiva a aj sušené droždie.

Vyšľaháme si vajce.

Pridáme do sypkej zmesi.

Zamiešame aj mlieko.

Vymiesime rukami jednotné cesto.

Cesto prikryjeme fóliou a necháme 30 minút odpočívať.

Medzitým si pripravíme jablká.

Jednoducho ich ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na tenšie plátky.

Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát.

Na plát naukladáme jablká – rovnomerne tak, aby vytvárili pravideĺné pásy (viď. video).

Teraz pomaly začneme rolovať, ako klasickú roládu.

Na konci cesto potrieme vodou a pritlačíme, aby spoj rolády dobre držal.

Roládu teraz nakrájame na pásiky.

Na panvici zahrejeme olej a kúsky rolády (jednotlivé slimáky) vyprážame z oboch strán dozlatista.

Hotové slimáky obaľujeme v cukri.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Počkajte 30 minút.

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels