Namiesto klasických šišiek skúste počas jablkovej sezóny pripraviť tieto slimáky.
Sú fantasticky chutné, lahodné a moje deti ich milujú!
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
500g hladkej múky
15 g suchého droždia
10 g prášku do pečiva
1 čajová lyžička kuchynskej soli
3 lyžice kr. cukru
1 vajce
200 ml teplého mlieka
Ďalej:
3 jablká
voda
cukor
Postup:
V miske zmiešame sypké prísady.
Preosejeme múku, pridáme cukor, prášok do pečiva a aj sušené droždie.
Vyšľaháme si vajce.
Pridáme do sypkej zmesi.
Zamiešame aj mlieko.
Vymiesime rukami jednotné cesto.
Cesto prikryjeme fóliou a necháme 30 minút odpočívať.
Medzitým si pripravíme jablká.
Jednoducho ich ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na tenšie plátky.
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát.
Na plát naukladáme jablká – rovnomerne tak, aby vytvárili pravideĺné pásy (viď. video).
Teraz pomaly začneme rolovať, ako klasickú roládu.
Na konci cesto potrieme vodou a pritlačíme, aby spoj rolády dobre držal.
Roládu teraz nakrájame na pásiky.
Na panvici zahrejeme olej a kúsky rolády (jednotlivé slimáky) vyprážame z oboch strán dozlatista.
Hotové slimáky obaľujeme v cukri.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)
Počkajte 30 minút.