EXTRA rýchle slimáky s orechovou plnkou – jemné ako pena: Toto cesto používam aj na štrúdle, buchty a rožky!

Vynikajúci recept na orechové slimáky, ktoré sú nesmierne jemné, mäkučké a chutné. Podľa prehľadného video-návodu z youtube ho zvládne skutočne každý. 

Vynikajúci recept na orechové slimáky, ktoré sú nesmierne jemné, mäkučké a chutné. Podľa prehľadného video-návodu z youtube ho zvládne skutočne každý.

 

 

Potrebujeme:

asi 800 gr. hladká múka (podľa potreby)

40 g čerstvého droždia (alebo 10 g suchého droždia)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

300 ml. horúce mlieko

200 gr. maslo alebo margarín

4 lyžičky cukru

pol lyžičky soli

3 žĺtky

Náplň:

3 bielka

200 gr. mleté ​​vlašské orechy

4 lyžice kr. cukru

Na polevu:

300 ml. voda alebo mlieko

2 plátky citrónu

50 gr. kr. cukor

Na posypanie:

práškový cukor

Postup:

Do horúceho mlieka dáme rozpustiť maslo. V inej miske zmiešame rozdrobené droždie, žĺtky, cukor, pridáme mlieko s rozpusteným maslo.

Dôkladne premiešame.

 

 

Postupne pridávame múku a soľ.

 

 

Vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme ho stáť desať minút.

Zatiaľ si pripravíme náplň: 

Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh .

Následne zmiešame s vlašskými orechmi.

 

 

Ideme plniť:

Cesto vyvaľkáme, natrieme plnkou a zabalíme. Vždy zrolujeme časť cesta, oddelíme a takto pokračujeme – získame takto tri rolky (pozri video).

 

 

 

 

Každú rolku nakrájame na slimáky a poukladáme ich na pekáč.

 

 

Plech na pečenie vymastíme alebo dáme papier na pečenie.

 

 

Pečieme asi 25-30 minút.

Ešte horúce slimáky zalejeme horúcou polevou.

Cukor necháme rozpustiť vo vode, pridáme plátky citrónu a povaríme 3 – 4 minúty.

 

 

 

Nakoniec posypeme práškovým cukrom a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)