plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodné sladké slimáky s hrozienkami: Ak máte doma vajce, mlieko a múku, tak jednoznačne musíte vyskúšať tento recept!

Jemné sladké pečivo, aké ste ešte nejedli. Jednoznačne odporúčame vyskúšať tieto slimáky podľa nášho receptu.

Ak tak spravíte, určite nebudete ľutovať a uvidíte, akou rýchlosťou budú miznúť zo stola.

 

 

Jednoduchý a časovo nenáročný recept na jemné slimáky z youtube.

Potrebujeme:

250 ml teplého mlieka

8 g vanilkového cukru

3 PL kryštálového cukru

1 PL sušeného droždia

4 PL rastlinného oleja

1 bielok

500 g hladkej múky

1 ČL soli

40 g masla

2 PL kukuričného škrobu

Na plnku:

150 g marhuľového džemu

60 g sušených hrozienok

Na potretie:

1 žĺtok

1 PL mlieka

Postup:

Do misky pridáme mlieko, vanilkový cukor, cukor, droždie a lyžičkou premiešame.

Potom pridáme olej, bielok, soľ a počas miešania dosýpame múku.

 

 

Zo zmesi rukami vymiesime cesto, v miske ho prekryjeme fóliou, utierkou a necháme hodinu odležať.

Cesto rozdelíme na pomúčenej podložke na 7 rovnakých guliek.

 

 

Všetky guľky rozvaľkáme do kruhu veľkosti taniera.

Cesto potrieme zmäknutým maslom a posypeme trochou kukuričného škrobu.

Takýmto spôsobom na seba naukladáme všetky vrstvy cesta.

 

 

Potom cesto odložíme na 10 minút do chladničky.

Po desiatich minútach cesto roztiahneme rukami na pomúčenej podložke, rozvaľkáme a potrieme marhuľovým džemom po celej ploche.

 

 

Potom cesto posypeme sušenými hrozienkami a zrolujeme.

Po zrolovaní cesto nakrájame pomocou nite na krúžky a poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Slimáky trochu roztlačíme dlaňou a necháme 20 minút odpočívať.

V malej miske spolu rozšľaháme žĺtok s mliekom, potrieme ním cesto a dáme piecť do predhriatej rúry na 20-25 minút pri teplote 170°C.

Sladká pochúťka je hotová a môžeme ju servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes