Cukrárske rezy Vtáčie mlieko: O lahodnejšom vanilkovom dezerte sa nám ani len nesnívalo!

Tento dezert možno poznáte celkom inak – ako dezert do pohára, ale verte, že v tomto prevedení si ho zamilujete ešte viac!

Potrebujeme:

Na základ:

8 bielkov

8 lyžíc kr. cukru

8 lyžíc múky hladkej

1 bal. Prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na krém:

1 celé maslo

150 g práškového cukru

8 žĺtkov

5 lyžíc hl. múky

2 bal. vanilkového cukru

400 ml mlieka

Na vrch:

400 ml smotany na šľahanie + 2 stužovače

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh, ručne primiešame múku a prášok do pečiva (preosiate) a navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie (31×21 cm).

Maslo našľaháme s cukrom do peny. 300 ml mlieka dáme zahriať na plameň, vo zvyšku rozmiešame žĺtky, múku a následne vmiešame do mlieka na sporáku. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a následne doň vmiešame našľahané maslo. Na upečené cesto navrstvíme krém a na krém šľahačku. Podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes