plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slávny NESKUTOČNE lahodný dezert „Pancho“: Jednoduchý na prípravu a bez želatíny!

Tento krémovo-ovocný dezert je hotové majstrovské dielo so súhrou rôznych chutí.

U nás ho pripravujem na všetky dôležité rodinné oslavy a stretnutia.

 

 

Úžasný recept na neodolateľný krémovo-ovocný dezert z youtube kanála Торты и Кулинария Cakes & Cooking.

Potrebujeme:

Na základ:

4 stredne veľké vajcia

štipku soli

16 g vanilkového cukru

180 g kryštálového cukru

100 ml mlieka

100 g oleja

220 g hladkej múky

40 g kakaa

10 g kypriaceho prášku

Na plnku:

 

 

340 g konzervovaného ananásu

50 ml ananásovej šťavy

200 g sušených sliviek

200 g vlašských orechov

350 g konzervovaných čerešní

Na krém:

400 ml smotany na šľahanie

150 g práškového cukru

16 g vanilkového cukru

500 g mascarpone

300 g smotanového syra

400 g kyslej smotany

 

 

Postup:

Do misky pridáme múku.

Nasypeme kakao.

Pridáme prášok do pečiva a metličkou premiešame.

 

 

Do samostatnej hlbokej misky pridáme vajcia.

Pridáme štipku soli.

Nasypeme vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

Počas šľahania pridáme cukor.

Šľaháme asi 4 minúty.

Pridáme olej a mlieko.

 

 

Zmes rozmixujeme do hladka.

Cez sitko preosejeme múku s kakaom.

Dôkladne vyšľaháme.

 

 

Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme asi 35 minút pri teplote 175°C.

 

 

Po upečení necháme cesto úplne vychladnúť.

Potom ho vyberieme z formy a odstránime papier.

Vodorovne prekrojíme na polovicu a odrežeme vrch.

 

 

Jednu časť cesta nakrájame na kocky.

Vrchnú časť cesta, ktorú použijeme ako posyp, tiež nakrájame na kocky.

Poslednú časť cesta vložíme do formy.

 

 

Z konzervy s ananásmi vylejeme šťavu do misky.

Ananásové plátky nakrájame na kocky.

Cesto potrieme ananásovou šťavou.

 

 

Sušené slivky nakrájame na menšie časti.

Vlašské orechy nasekáme nožom.

Z konzervovaných čerešní precedíme šťavu.

 

 

Do hlbokej misky pridáme veľmi studenú smotanu na šľahanie.

Pridáme mascarpone.

Ďalej pridáme smotanový syr.

Pridáme práškový a vanilkový cukor.

Mixérom vyšľaháme hustý krém.

Potom pridáme kyslú smotanu a opäť vyšľaháme.

 

 

Krém rozotrieme na cesto.

Pridáme ovocie a nasekané orechy.

Ďalšiu vrstvu pridáme nakrájané kakaové cesto.

Potrieme krémom.

Pridáme ďalšiu vrstvu ovocia a orechov.

Nakoniec pridáme cesto a celý proces zopakujeme.

 

 

Dezert vložíme na 4 hodiny do chladničky.

Po vybratí z chladničky vyberieme koláč z formy.

Vrch a boky posypeme rozdrobeným cestom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes