Tento krémovo-ovocný dezert je hotové majstrovské dielo so súhrou rôznych chutí.
U nás ho pripravujem na všetky dôležité rodinné oslavy a stretnutia.
Úžasný recept na neodolateľný krémovo-ovocný dezert z youtube kanála Торты и Кулинария Cakes & Cooking.
Potrebujeme:
Na základ:
4 stredne veľké vajcia
štipku soli
16 g vanilkového cukru
180 g kryštálového cukru
100 ml mlieka
100 g oleja
220 g hladkej múky
40 g kakaa
10 g kypriaceho prášku
Na plnku:
340 g konzervovaného ananásu
50 ml ananásovej šťavy
200 g sušených sliviek
200 g vlašských orechov
350 g konzervovaných čerešní
Na krém:
400 ml smotany na šľahanie
150 g práškového cukru
16 g vanilkového cukru
500 g mascarpone
300 g smotanového syra
400 g kyslej smotany
Postup:
Do misky pridáme múku.
Nasypeme kakao.
Pridáme prášok do pečiva a metličkou premiešame.
Do samostatnej hlbokej misky pridáme vajcia.
Pridáme štipku soli.
Nasypeme vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania pridáme cukor.
Šľaháme asi 4 minúty.
Pridáme olej a mlieko.
Zmes rozmixujeme do hladka.
Cez sitko preosejeme múku s kakaom.
Dôkladne vyšľaháme.
Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme asi 35 minút pri teplote 175°C.
Po upečení necháme cesto úplne vychladnúť.
Potom ho vyberieme z formy a odstránime papier.
Vodorovne prekrojíme na polovicu a odrežeme vrch.
Jednu časť cesta nakrájame na kocky.
Vrchnú časť cesta, ktorú použijeme ako posyp, tiež nakrájame na kocky.
Poslednú časť cesta vložíme do formy.
Z konzervy s ananásmi vylejeme šťavu do misky.
Ananásové plátky nakrájame na kocky.
Cesto potrieme ananásovou šťavou.
Sušené slivky nakrájame na menšie časti.
Vlašské orechy nasekáme nožom.
Z konzervovaných čerešní precedíme šťavu.
Do hlbokej misky pridáme veľmi studenú smotanu na šľahanie.
Pridáme mascarpone.
Ďalej pridáme smotanový syr.
Pridáme práškový a vanilkový cukor.
Mixérom vyšľaháme hustý krém.
Potom pridáme kyslú smotanu a opäť vyšľaháme.
Krém rozotrieme na cesto.
Pridáme ovocie a nasekané orechy.
Ďalšiu vrstvu pridáme nakrájané kakaové cesto.
Potrieme krémom.
Pridáme ďalšiu vrstvu ovocia a orechov.
Nakoniec pridáme cesto a celý proces zopakujeme.
Dezert vložíme na 4 hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky vyberieme koláč z formy.
Vrch a boky posypeme rozdrobeným cestom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: