plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slávny mrkvový dezert s čokoládou: Žiadne pečenie a každý, kto ho vyskúšal, bol nadšený!

Rýchla príprava a fantastická chuť tohto mrkvového dezertu sú dôvodom, aby ste ho vyskúšali aj vy.

Získal si priazeň po celom svete a každý, kto ho ochutnal, si ho nevedel vynachváliť.

Na jeho prípravu nepotrebujete ani rúru, pretože ho len stačí vložiť na chvíľu do mrazničky. 

 

 

Nechajte sa aj vy inšpirovať rýchlym a chutným receptom z youtube a vyskúšajte, ako skvele chutí!

Potrebujeme:

3 mrkvy

60 g kryštálového cukru

160 g sušienok

20 g strúhaného kokosu

25 g sušených hrozienok

30 g nasekaných vlašských orechov

100 g tmavej čokolády

Postup:

Mrkvu si očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. 

Potom ju vložíme na panvicu, zasypeme cukrom a za stáleho miešania necháme cukor rozpustiť. 

 

 

Takto pripravenú mrkvu preložíme do misy a necháme vychladnúť. 

Sušienky si v samostatnej miske nalámeme na menšie kúsky a potom ich primiešame k mrkve spolu so strúhaným kokosom. 

 

 

Nakoniec do zmesi primiešame ešte nasekané orechy a hrozienka.

Potom zmes preložíme do formy potiahnutej potravinárskou fóliou, rovnomerne rozložíme, utlačíme lyžicou, zvrchu zabalíme do fólie.

Odložíme do mrazničky na 1 hodinu. 

 

 

Po uplynutí tejto doby vyberieme dezert z mrazničky, rozbalím z fólie.

Polejeme roztopenou čokoládovou polevou. 

 

 

Dezert vložíme do mrazničky ešte na 10 minút.

Hotovo.

Teraz stačí dezert už len nakrájať a môžeme ho podávať.

Dobrú chuť! 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes