plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slávny krémovo-ovocný dezert, ktorý poblázni celý svet: Chutný višňový koláč!

Nenáročný recept na fantastický višňový dezert, ktorý sa topí v ústach.

Neodolateľné ovocné pokušenie, ktorého sa nebudete vedieť nabažiť nielen vy, ale aj celá vaša rodina.

 

 

Úžasný recept na lahodný ovocný dezert z youtube kanála Leckeres und einfaches Essen.

Potrebujeme:

Na cesto:

2 vajcia

60 g kryštálového cukru

štipku soli

50 ml rastlinného oleja

80 ml mlieka

120 g hladkej múky

20 g kakaa

1 ČL prášku do pečiva

275 g lístkového cesta

Na krém:

2 vajcia

60 g kryštálového cukru

16 g vanilkového cukru

40 g kukuričného škrobu

500 ml mlieka

600 ml smotany na šľahanie

50 g kryštálového cukru

Na džem:

1 pohár zaváraných višní (680 g)

50 g kryštálového cukru

12,5 g tortového želé alebo 30 g kukuričného škrobu

Na posypanie:

100 g bielej čokolády

Postup:

Do misky pridáme vajcia.

Nasypeme cukor, soľ a mixérom vyšľaháme.

 

 

Počas šľahania pridáme olej a mlieko.

Do menšej misky s múkou nasypeme kakao.

 

 

Pridáme prášok do pečiva a lyžičkou premiešame.

Postupne preosejeme kakaovú zmes do misky s vajíčkovou zmesou a metličkou miešame.

 

 

Cesto nalejeme do zapekacej formy vystlanej papierom na pečenie.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme asi 35 minút pri teplote 180°C.

Do rajnice pridáme vajcia, vanilkový cukor a kryštálový cukor.

 

 

Ďalej pridáme škrob a metličkou vymiešame.

Počas miešania pridáme mlieko.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák a na strednom ohni za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Krém prelejeme do misky, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

 

 

Lístkové cesto nakrájame na tenšie plátky.

Preložíme ho aj s papierom na pečenie na plech a vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme cca 20 minút pri teplote 200°C.

Vychladnuté upečené kakaové cesto vyberieme z formy a vodorovne odkrojíme vrch.

 

 

Z konzervovaných višní cez sitko precedíme šťavu do hrnca.

Pridáme cukor, škrob a metličkou vymiešame.

 

 

Polevu privedieme do varu na stredne silnom ohni a krátko povaríme.

Potom polevu nalejeme do misky s višňami a premiešame.

 

 

Formu vystelieme fóliou, vložíme cesto a pridáme višne.

Vložíme na 30 minút do chladničky.

 

 

Do hlbokej misky nalejeme smotanu.

Pridáme cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

Postupne pridávame vychladnutý krém a mixérom prešľaháme.

1/3 krému prelejeme do samostatnej misky.

 

 

Odrezaný vrch cesta mixérom rozdrvíme.

Mrveničku nasypeme do misky s krémom a špachtľou premiešame.

 

 

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na višne vo forme.

Potom naukladáme tyčinky z lístkového cesta.

 

 

Nanesieme vrstvu bieleho krému a tyčiniek.

Nakoniec rozotrieme vrstvu krému a vložíme na noc do chladničky.

 

 

Po zachladení posypeme vrch nastrúhanou čokoládou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes