plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slávny krém do dezertov, výborný aj na zdobenie muffinov, či torty: Perfektne drží tvar a je veľmi chutný!

Konečne som našla perfektný krém na zdobenie zákuskov, koláčov, aj torty.

 

Vďaka tomuto receptu z youtube vyčarujete dezerty ako z vychýrenej cukrárne!

 

Potrebujeme:

 

250 ml nesladeného zahusteného mlieka (7,5 %)

100 ml plnotučného mlieka (3,5%)

8 g vanilkového cukru

30 g kukuričného škrobu

2 stredne veľké vajcia

200 g sladeného kondenzovaného mlieka

250 g masla

Postup:

 

 

Do hrnca si nalejeme nesladené zahustené mlieko a dáme na sporák.

V miske zmiešame plnotučné mlieko s vanilkovým cukrom.

Pridáme kukuričný škrob.

Dôkladne vymiešame metličkou. 

Túto zmes potom nalejeme do misky, do ktorej sme si rozklepli dve vajíčka.

Všetko veľmi dobre vymiešame metličkou. 

 

 

Nakoniec sem primiešame ešte kondenzované mlieko.

Túto hmotu nalejeme do zahusteného mlieka v hrnci.

Za stáleho miešania privedieme do varu. 

 

Varíme, kým hmota nezhustne.

Teraz krém preložíme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme vychladnúť. 

Maslo si necháme zmäknúť pri izbovej teplote.

Vyšľaháme ho ručným mixérom asi 3 minúty kým nezbelie.

Potom po lyžiciach zašľahávame vychladnutý krém. 

 

 

Hotovo.

Teraz stačí už len krémom naplniť cukrárske vrecko a môžeme zdobiť dezerty, koláčiky, aj torty. 

 

Krém je výborný aj ako základ do studených dezrtov alebo dezertných pohárov.

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes