Slávny Kyjevský krémeš s orechmi a neprekonateľným krémom: Tento zákusok očarí absolútne každého!

392

Výborný krémeš, ktorý poznám pod názvom Kyjevský krémeš. Je luxusný, lahodný a s orechmi absolútne neprekonateľný.

Potrebujeme:

450 g hladkej múky

20 g práškového cukru

250 g masla nakrájaného na kúsky

1 bal. prášku do pečiva

4 žĺtky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Niekoľko lyžíc kyslej smotany – podľa konzistencie cesta (asi 2-3 lyžice)

Na krémovú náplň:

4 lyžice polohrubej múky

400 ml mlieka

1 žĺtok

250 g masla

250 g práškového cukru

Na potretie cesta:

4 bielky

Marhuľový džem

250 g nasekaných orechov alebo namletých orechov

 

Postup:

Múku zmiešame s práškom do pečiva, cukrom a vychladeným posekaným maslom. Rýchlo vypracujeme drobivú hmotu, do ktorej vmiešame žĺtky a kyslú smotanu, ktorú vmiešame do cesta tak, aby bol výsledok pružný a dobre tvarovateľný.

Cesto rozdelíme na 3 alebo 4 rovnaké kusy a každý rozvaľkáme (pod papierom na pečenie) na čo najtenší pláty. Každý plát pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Ak použijeme 3 pláty cesta, zákusok bude nižší.

Bielky ušľaháme so snehom a nakoniec primiešame do snehu aj džem. Nanesieme na každý plát cesta, posypeme orechmi a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Každý plát pečieme 12-13 minút, tak aby nebol príliš vysušený, je dobré cesto sledovať.

Prirpavíme si krém. V mlieku rozmiešame múku aj žĺtok a preložíme na plameň. Varíme, kým nám nevznikne hustý puding. Necháme vychladnúť a následne doň po lyžičkách vmiešame zmäknuté maslo ušľahané s cukrom.

Teraz ideme krémeš skladať. Na prvý plát cesta navrstvíme 1/3 krému, prikryjeme druhou časťou cesta, ďalšou časťou krému, tretím plátom, krémom a nakoniec štvrtým plátom cesta. Vložíme do chladničky na celú noc, cesto krásne zmäkne a bude vláčne.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár