plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slávny 100-ročný recept na domáci zemiakový chlieb: Nenáročná príprava a výsledok vás rozhodne prekvapí!

Jemnučký a voňavý domáci zemiakový chlieb, aký ste ešte nejedli.

Ak vyskúšate tento, v obchode už nikdy nebudete kupovať.

 

 

Nenáročný recept z youtube kanála Einfache Rezepte na jemný domáci zemiakový chlieb.

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

40 g čerstvého droždia

400 ml vody

3 zemiaky (skôr menšie)

3 ČL soli

1 ČL rasce

Postup:

Na začiatku uvaríme neošúpané zemiaky do mäkka.

Do nádoby od mixéra nadrobíme droždie, pridáme vlažnú vodu, múku a metličkou premiešame.

 

 

Nádobu prekryjeme fóliou.

A necháme kysnúť 10-15 minút.

Uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme do čistej misy.

 

 

Z nádoby s cestom odstránime fóliu.

Pridáme múku, soľ, rascu, zemiaky a mixérom vymiesime lepkavé cesto.

Cesto v nádobe prekryjeme fóliou a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.

 

 

Nakysnuté cesto preložíme na pomúčený stôl.

Cesto posypme múkou a rukami vymiesime do tvaru bochníka.

 

 

Veľkú panvicu vystelieme papierom na pečenie a vložíme do nej cesto.

Cesto posypeme múkou.

Prekryjeme utierkou a necháme 30 minút oddychovať.

 

 

V nakysnutom ceste urobíme v strede nožom zárezy v tvare kríža.

Prvých 15 minút pečieme chlieb pri teplote 250°C, potom znížime teplotu na 180°C a pečieme ďalších 55 minút.

 

 

Po upečení vyberieme chlieb z formy, odstránime papier a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes